Patentoitu ratkaisu avittamaan helppoa ja siistiä asbestipurkutyötä

Suomen Asbestitekniikka | Asbestipurku | Asbestikartoitus

Etätyöt jatkuvat ja ihmiset pysyvät edelleen töissä – ja remontit jatkuvat. Poikkeusaikoina on uutisoitu useaan otteeseen, kun ihmiset ovat innostuneet remontoimaan kotejaan. Kotioloissa vietetään etätöiden sekä osaltaan myös lapsien etäopiskeluiden muutoksen vuoksi entistä enemmän.

Rakennusalalla tämä merkitsee entistä enemmän myös remontointiin liittyviä töitä, vaikka osaltaan kaikki eivät ammattilaiseen turvaudukaan. Osa töistä on kuitenkin luvanvaraisia ja ammattipätevyyksiä vaativia töitä – kuten asbestipurkutyöt. Miten patentoitu 3-osainen sulkutunneli ja remontointi liittyvät toisiinsa ja mikä hyöty sulkutunnelista on asbestitöiden yhteydessä?

Remonttitöissä korostuu siisteys ja nopeus

Remontit jatkuvat ja lisääntyvät eri muodoissaan ja paikoissa, etenkin näinä poikkeusaikoina. Huoneistoremontit, keittiöremontit taloyhtiöissä tai omakotitaloissa ja niin edelleen – remonttikohteita löytyy erilaisia ja eri paikoissa. Vahinkosaneerauksia tapahtuu myös koko ajan vahinkojen sattuessa kotioloissa.

Remonttitöiden tilaajina voivat olla asukkaat, jotka tarvitsevat työhönsä vain esimerkiksi pelkän asbestipurkutyön ja remontin yhteydessä asuminen jatkuu normaalisti. Työt odotetaan hoidettavan nopeasti ja siisti, onhan kyseessä kuitenkin työ asumisen yhteydessä.

Asbestipurkutyöt mahdollista hoitaa siististi myös asumisen yhteydessä

Kun kyse on korjausrakentamisesta – esimerkiksi remonttitöissä ja vahinkosaneerauksissa – kuuluvat rakenteiden avaukset erityisesti työnkuvaan. Rakenteita avattaessa taas pitää huomioida eri vuosikymmenten rakenneratkaisut ja aineet.

Asbesti on yksi yleisistä haitta-aineista, joita korjausrakentamisessa tulee usein vastaan. Asbestin purkutöiden suoritus vaatii luvanvaraista ja ammattipätevyydellä varustettua ammattilaista. Asbestipurkutyöt voidaan nykyään hoitaa siististi ja nopeasti tekniikoiden kehittyessä – myös kotioloissa ja asumisen yhteydessä.

Ratkaisu, joka helpottaa ja nopeuttaa purkutöitä

Suomen Asbestitekniikan patentoima 3-osainen sulkutunneli on siisti ja nopea ratkaisu tukemaan asbestipurkutöitä esimerkiksi huoneisto- tai keittiöremontin yhteydessä. Sulkutunneli on siisti, tiivis, katseenkestävä ratkaisu ja työt voidaan aloittaa ja lopettaa nopeammin johtuen helposta kokoamistyöstä. Sulkutunneli on myös ekologinen ratkaisu.

Sulkutunneli kasataan todella nopeasti verrattuna usein käytettävään puurima+muovi -osastointimenetelmään (katso vertailuvideo alta). Ratkaisu on myös ekologisempi, kun jätettä muodostuu huomattavasti vähemmän verrattuna esimerkiksi puurima+muovi -ratkaisuun. Puu- ja muovijäte voivat vaatia osaltaan remonttikohteesta tilaa, jota remonttien yhteydessä ei liikaa ole.

Osastoinnista jäävä ylimääräinen jäte pitää myös hoitaa asianmukaisesti pois rakennuskohteesta. Useassa tapauksessa jätteen kuljetus rakennuskohteesta – esimerkiksi taloyhtiöissä – voi tuottaa hankaluuksia; vaihtolavojen tilaaminen voi olla jopa mahdotonta joissakin tapauksissa piha-alueiden tilanpuutteen takia. Sulkutunneli saadaan helposti ja nopeasti pois, mikä osaltaan vähentää kustannuksia ja lisää ajansäästöä asbestipurkutöiden yhteydessä.

Luotettavaa asbestipurkua vuosikymmenien kokemuksella ja uusimmilla laitteistoilla

Luotettavia asbestikartoituksia ja purkutöitä tarjoaa Suomen Asbestitekniikka Oy, joka on yksi Suomen suurimmista asbestipurkutyön ammattilaisista. Yritys toteuttaa asbestisaneerauksia vuosittain sadoissa kohteissa, ja sillä on ollut asbestipurkutyölupa voimassa keskeytyksettä jo vuodesta 1992 lähtien.

Laajaan asiakaskuntaan kuuluvat mm. vahinkosaneerausyritykset, huoneistoremontteja (mm. keittiö- ja kylpyhuoneremontteja) tekevät yritykset, LVI-alan yritykset, rakennus- ja saneerausliikkeet, isännöinti- ja kiinteistönhuoltoliikkeet, julkinen sektori sekä yksityishenkilöt.

Kirjoittaja: Samuli Vesalainen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *